Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jarenlang en grootschalige fraude op Haagse Hogeschool

  •  
07-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
254 keer bekeken
  •  
haagse300.jpg
Studenten beschikten vooraf over tentamenvragen ... Studenten ICT & Media zouden toegang hebben tot computers leraren
Tentamens maken gaat over het algemeen een stuk makkelijker als je de vragen van tevoren weet, studenten van een ICT-opleiding van de Haagse Hogeschool hoefden dan ook jarenlang alleen de antwoorden van de tentamens uit hun hoofd te leren, aldus een Omroep West. De Haagse Hogeschool laat inmiddels een onafhankelijk bureau onderzoek doen naar de mogelijke fraude.
Een ‘ingewijde’ verklaart aan Omroep West :
Een student liet mij een papieren tentamen zien en zei erbij dat hij alleen de tentamenantwoorden uit zijn hoofd hoefde te leren, omdat zijn klas altijd de beschikking had over de tentamenopgaven. Hij zei erbij dat in zijn klas iedereen de tentamenopgaven van tevoren kreeg en dat deze rondgingen in de klas.
De fraude zou specifiek zijn gepleegd door studenten aan de Academie voor ICT & Media in Den Haag, onderdeel van de Haagse Hogeschool. Een aantal studenten zou al vier jaar lang toegang hebben tot de computers van leraren waarop de examens in elkaar worden gezet:
Een aantal ICT-mannetjes op de opleiding waren de computers van de leraren ingegaan. Het was nog nooit voorgekomen dat het tentamen niet van tevoren al bekend was bij de klas. De praktijken duren voort tot op de dag van vandaag.
cc-foto: atelier PRO

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.