28

&… Je laatste sigaret?

Gruwelijke anti-rook campagne, zal het helpen?... AVRO schrapt bokswedstrijd tussen Allah en God... Universiteiten scherpen regels wetenschapsfraude aan... Het is lente! & Minder politici bedreigd in 2011

Ander nieuws van vandaag


Anti-rookspotjes zijn bedoeld om rokers van de sigaretten te helpen en eventuele beginners te weerhouden. Maar wanneer is een anti-rook campagne té gruwelijk? In de VS tonen ze filmpjes van oud-rokers die ofwel erg ziek zijn of gruwelijke verminkt als gevolg van de verslaving. (Welingelichte Kringen)

De Australische paaldanseres Deborah Roach heeft in Hong Kong een internationale wedstrijd gewonnen ondanks het feit dat ze slechts één arm heeft. (AD)

De AVRO heeft gisteren een scène geschrapt uit Neonletters, het programma van Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. In het fragment namen de acteurs het tegen elkaar op in een bokswedstrijd, verkleed als Allah en God. (De Volkskrant)

Universiteiten gaan de regels tegen wetenschapsfraude aanscherpen. Ze gaan heel precies vastleggen wat schendingen van wetenschappelijke integriteit zijn en hoe ze die gaan aanpakken. Ook moeten alle integriteitsschendingen voortaan openbaar worden gemaakt. (NRC)

In 2011 zijn minder politici bedreigd. Het aantal meldingen ligt veel lager dan de jaren ervoor, blijkt uit cijfers van het Team Bedreigde Politici. (AD)

Het is lente! Officieel is het seizoen om 6.14 begonnen. Het is voor het eerst sinds 1896 dat de lente op 20 in plaats van 21 maart begint. De lente begint wanneer de aarde op een bepaalde plaats in de baan om de zon staat. (BNR)

Geef een reactie

Laatste reacties (28)