Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Je online-verleden wissen, binnenkort mogelijk

  •  
25-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vivianereding300.jpg
Eurocommissaris wil burgers het recht geven 'om vergeten te worden'
Als het aan de Europese Commissaris Viviane Reding (Grondrechten) ligt, krijgen Europese burgers in de nabije toekomst de mogelijkheid om persoonlijke informatie van het wereldwijde web te laten verwijderen. Dat schrijft onder meer dagblad Trouw.
In de plannen van Reding, die zij woensdag presenteert, staat onder meer dat persoonsgegevens van burgers beter beschermd meoten worden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten burgers de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld uitdagende foto’s op een socialenetwerksite te laten verwijderen.
6760113525_4e6cf0a1e4
Reding spreekt zelf over het ‘recht om te worden vergeten’. Omdat persoonsgegevens van een persoon zijn, moeten ze gewist kunnen worden. Alleen bij een gegronde reden om ze te bewaren, zouden ze niet mogen worden verwijderd.
Brussel wil dat er ingegrepen wordt, vanwege de nieuwe communicatietechnologieën en de mondialisering. De afgelopen jaren is er veel veranderd aan de manier waarop gegevens worden verzameld, geraadpleegd en gebruikt.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.