Laatste update 15:24
95

Jeffrey Epstein dood aangetroffen in cel

Jeffrey Epstein, de steenrijke ‘zakenman’ die jarenlang jonge tienermeisjes naar zijn huis lokte en seksueel misbruikte, is dood gevonden in zijn cel. Politiemedewerkers hebben aan ABC News verklaard dat hij zelfmoord zou hebben gepleegd. Epstein werd enkele weken geleden ook al met verwondingen aan zijn hals aangetroffen in zijn gevangeniscel.

Epstein, die bekend staat om zijn vriendschappen met beroemdheden en machtige mannen als Donald Trump, Bill Clinton en de Britse prins Andrew, werd al eens eerder veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Maar ondanks bewijs dat Epstein tientallen minderjarige meisjes had misbruikt kreeg de miljardair een voor hem zeer gunstige schikking: als hij schuld bekende aan twee prostitutiedelicten en zich liet registreren als zedendelinquent, werd hij niet vervolgd voor de zwaardere misdrijven. Uiteindelijk zat Epstein een ‘celstraf’ van dertien maanden uit, waarbij hij 12 uur per dag de gevangenis mocht verlaten. Nadat de Miami Herald eind vorig jaar berichtte over de deal en het overvloedige bewijs tegen Epstein, werd hij begin juli opnieuw aangehouden op verdenking van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes.

Cc-foto: Palm Beach County Sheriff’s Department

In dit bericht gaat het over zelfdoding. Mocht je daar vragen over hebben of behoefte te hebben om er over te praten, bel 0900-0113 of bezoek 113.nl.

Geef een reactie

Laatste reacties (95)