Laatste update 20:34
60

Jesse Klaver wil met links blok volgend kabinet vormen

In een speech ter gegelenheid van het 30-jarig bestaan van zijn partij heeft Klaver een toekomstvisie geschetst waarin zijn partij een links kabinet vormt, meldt de NOS:

Een volgend kabinet zonder GroenLinks is haast ondenkbaar, zei partijleider Jesse Klaver in een speech bij de viering van het dertigjarig bestaan van GroenLinks. Hij vindt dat het kabinet-Den Uyl, het meest linkse kabinet uit de Nederlandse geschiedenis, eindelijk een opvolger moet krijgen. Het motto van het kabinet-Den Uyl, ‘spreiding van kennis, macht en inkomen’, zou ook een prachtig motto zijn voor het nieuwe kabinet, vindt hij.

Klaver hekelde onder meer dat door de dominantie van het neoliberalisme het debat tussen de verschillende maatschappijvisies is verdwenen.

NRC schrijft:

Vorige week werd het 30.000e lid verwelkomd, Klaver is optimistisch over de toekomst. „We zijn opgericht als een avant-gardepartij, nu is het onze opdracht om een brede volkspartij te zijn”, aldus Klaver.

Volgens NRC meed Klaver het onderwerp Europa. Wel ging hij in op het extreemrechtse buitenlandse propagandafilmpje dat Thierry Baudet afgelopen week verspreidde.

„Wie na het filmpje van vrijdag nog denkt dat het geflirt van Baudet met extreem-rechts puur toeval is, die is naïef”, vertelt Klaver zijn toehoorders.

Lees hier de hele speech van Jesse Klaver.

Geef een reactie

Laatste reacties (60)