Laatste update 21:38
64

Jetta Klijnsma voorgedragen als commissaris van de koning

De Provinciale Staten hebben Jetta Klijnsma voorgedragen als de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe. Ze is daarmee de opvolger van Jacques Tichelaar, die ook lid was van de PvdA. Tichelaar moest aftreden nadat hij meerdere malen in opspraak kwam wegens belangenverstrengeling. Het schandaal waarbij hij een ontwerpopdracht van 1,5 miljoen euro voor de herinrichting van een rijksmonument aan zijn schoonzus gunde, koste hem uiteindelijk de kop.

Jetta Klijnsma is in het huidige demissionaire kabinet staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In die hoedanigheid adviseerde ze Nederlanders die niet rond konden komen van hun AOW om hun pensioen aan te vullen met een moestuin. Ook was ze verantwoordelijk voor vele impopulaire maatregelen betreffende de AOW, de thuiszorg en een geflopt ICT-project van de Sociale Verzekeringsbank ter waarde van 54,2 miljoen. 

Volgens de Provinciale Staten wordt Klijnsma gekenmerkt door authenticiteit, daadkracht en humor. Ook heeft ze een sterke passie voor Drenthe omdat ze daar zelf ook geboren is. Zelf vindt Klijnsma het dan ook ‘hartstikke mooi’ dat ze teruggaat.

NOS: Jetta Klijnsma wordt commissaris van de koning in Drenthe

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (64)