Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jeugd-TBS faalt

  •  
28-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
ANP-jeugdgevangenis_300.jpg
Kinderen met stoornis na gevangenisstraf onbehandeld weer vrijgelaten
Kinder- en jeugdpsychiaters van acht justitiële jeugdinrichtingen slaan in een vertrouwelijke brief alarm over het falen van de jeugd-TBS.
Dat schrijft het AD. Jongeren die zijn veroordeeld tot jeugd-tbs, worden vaak opgesloten in jeugdgevangenissen zonder goede psychische behandeling. Daardoor is de kans dat ze opnieuw in de fout gaan veel groter. Na behandeling gaat nog geen tien procent weer de fout in. Van de onbehandelde jeugd-tbs’ers valt zestig tot tachtig procent na vrijlating in herhaling.
Het gaat om minderjarigen die zijn veroordeeld voor ernstige misdrijven als moord, verkrachting of zware mishandeling. Deze jongeren zijn vaak psychotisch, schizofreen, autistisch of licht verstandelijk gehandicapt. De behandelingsafdelingen in jeugdgevangenissen zijn volgens de psychiaters ongeschikt om deze jongeren succesvol te kunnen behandelen. Dat kan alleen door middel van gespecialiseerde zorg in een kliniek voor forensische jeugdpsychiatrie. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.