Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jeugdzorg in gevaar in een op de vijf gemeenten

  •  
10-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
43436969012_59e03177d3_z
Volgens de William Schrikker Groep, een organisatie voor jeugdzorg, krijgt de specialistische jeugdzorg het volgend jaar erg moeilijk. Ongeveer 20 procent van alle gemeenten wil de kostendekkende prijzen voor die zorg niet meer opbrengen. De discussie over het aanbieden van die specifieke vorm van zorg loopt al sinds de gemeenten daar verantwoordelijk voor werden. Om daar een einde aan te maken hebben de Vereniging Nederlandse Gemeenten en Jeugdzorg Nederland een onderzoek laten doen.
De kosten zijn nu vastgelegd in een rapport dat de leidraad moet zijn bij onderhandelingen tussen gemeenten en zorgorganisaties. Volgens de William Schrikker Groep laten gemeenten het rapport steeds vaker links liggen en kiezen zij ervoor minder te betalen. Een groep van 25 gemeenten in Noord-Holland heeft inmiddels de handen ineen geslagen om samen lagere tarieven te kunnen bedingen bij zorgorganisaties. Onlangs protesteerden meer dan 3000 jeugdhulpverleners voor betere jeugdzorg in Den Haag. Jongeren die dringend hulp nodig hebben, krijgen die nu niet door bureaucratie en gedoe over contracten en aanbestedingen, vinden zij.
Cc-foto: Rene Passet
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.