Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jihad tegen islamisme, 'titslamism'

  •  
31-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
freeamina.jpg
FEMEN roept 4 april uit tot dag van internationaal meedogenloos topless verzet
De 18-jarige Amina Taylor, de eerste Tunesische FEMEN-activiste, is al geruime tijd vermist. Eerst werd gemeld dat haar ouders haar hadden laten opnemen in een kliniek voor de psychiatrie, vervolgens verklaarde een advocate, die zei Amina te representeren, dat het meisje gewoon thuis is en binnenkort weer naar school zal gaan. Wat hiervan waar is, blijft onduidelijk. De vrouwen van FEMEN lukt het niet om met haar in contact te komen. Daarom roepen ze 4 april uit tot de dag van internationaal meedogenloos topless verzet. ‘Titslamisme, een jihad tegen islamisme.’
Amina plaatste op haar website en op haar Facebook-pagina een naaktfoto van zichzelf. Op haar lichaam stond geschreven: “Mijn lichaam is van mij, ik vereer er niemand mee.” Haar website werd gehackt door een islamitische groepering. In plaats van haar video’s en foto’s kregen bezoekers koranverzen te horen met het bijschrift: “Dankzij God hebben we deze immorele pagina gehackt, het beste moet nog komen.”
Gevreesd wordt nu voor haar leven.
De afgelopen dagen is het ‘Free Amina’-protest uitgegroeid. De FEMEN-activisten worden uit alle hoeken gesteund. Op hun Facebookpagina staan talloze foto’s van topless vrouwen die oproepen tot de vrijlating van Amina, weliswaar gekuist, want Facebook tolereert geen vrouwentepels. Maar ook Luz, de omstreden Mohammed cartoonist van de Franse krant Hebdo, stuurde een foto in. Omdat hij niet met zijn borsten kan protesteren, doet hij dat met zijn snor, aldus Luz.
RTEmagicC_Luz.jpg
De activisten hebben 4 april uitgeroepen tot dag van internationaal meedogenloos topless verzet tegen islamisme. Op hun website schrijven ze:
Deze dag zal het begin zijn van een nieuwe, echte Arabische lente, waarna de ware vrijheid, vrijheid zonder mullah’s en kaliefen, zijn weg zal vinden naar Tunesië! Lang leve de topless jihad tegen de ongelovigen! Onze tieten zijn dodelijker dan jullie stenen!
Bekijk hier de oproep voor de topless jihad

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.