Laatste update 07:59
122

Jinek: Jeroen Dijsselbloem gaat verder met aanval op GroenLinks


Minister van Financiën en nummer 3 op de PvdA-lijst Jeroen Dijsselbloem heeft de aanval op grote concurrent GroenLinks voortgezet. Hij deed dat dinsdagavond in gesprek met Eva Jinek. Afgelopen weekend noemde hij de plannen van GroenLinks al ‘ruig’ en ‘ontwrichtend’, dinsdag kwamen daar nog ‘niet correct’ en ‘niet oprecht’ bij.

GroenLinks triomfeerde in de CPB-resultaten, met name op – hoe kan het ook anders voor een groene partij – milieugebied. De partij van Jesse Klaver trekt acht miljard meer uit dan andere partijen om de klimaatdoelen van Parijs te halen, maar dat zou volgens de doorberekening geen schadelijke effecten hebben voor het koopkrachtplaatje. Dat komt volgens Dijsselbloem omdat de investeringen in het programma van GroenLinks zo verstopt zijn, dat ze pas ná de volgende kabinetsperiode zichtbaar worden.

GroenLinks heeft in de meeste peilingen de andere linkse partijen ruim achter zich gelaten. Dijsselbloem: ‘Nu Jesse groter wordt, zullen we serieus naar zijn plannen moeten kijken.’

In het bovenstaande fragment begint het gesprek met Dijsselbloem op 7 minuten.

Geef een reactie

Laatste reacties (122)