38

Job Cohen wil gezamenlijke fractie GroenLinks-PvdA in Amsterdam

Amsterdamse leden van GroenLinks en de PvdA willen dat hun partijen na de gemeenteraadsverkiezingen een fractie vormen. Dat schrijven de leden, onder wie de voormalige burgemeester Job Cohen en enkele oud-wethouders, in een opiniestuk in Het Parool.

Er is een brede roep in Amsterdam om de stad socialer, groener en rechtvaardiger te maken. (…) Dit vraagt bovenal om een sterk, hecht en strijdbaar links progressief blok. Door nauw samen te werken kunnen we met succes onder meer werken aan het bestrijden van de klimaatcrisis, wooncrisis en groeiende ongelijkheid.

De leden van de linkse partijen menen dat de verschillen tussen GroenLinks en de PvdA de afgelopen jaren een stuk kleiner zijn geworden. “Het is tijd om de verschillen achter ons te laten en ons te richten op onze gedeelde idealen.”

Ook op landelijk niveau pleiten GroenLinks- en PvdA-leden voor hechtere samenwerking. “Verken de mogelijkheden om één gezamenlijk 10 puntenplan en één linkse lijst inzet te maken voor de landelijke campagne”, schreven Louis de Mast en Koen Donatz van RoodGroen deze week nog op Joop.nl.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)