Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Job Cohen wil gezamenlijke fractie GroenLinks-PvdA in Amsterdam

  •  
30-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
Prinses Beatrix bij afscheid Pierre Audi

© NLD/Amsterdamt/20180930 - Prinses Beatrix bij voorstelling 30 jaar Pierre Audi en De Nationale Opera, Job Cohen

Amsterdamse leden van GroenLinks en de PvdA willen dat hun partijen na de gemeenteraadsverkiezingen een fractie vormen. Dat schrijven de leden, onder wie de voormalige burgemeester Job Cohen en enkele oud-wethouders, in een opiniestuk in Het Parool.
"Er is een brede roep in Amsterdam om de stad socialer, groener en rechtvaardiger te maken. (…) Dit vraagt bovenal om een sterk, hecht en strijdbaar links progressief blok. Door nauw samen te werken kunnen we met succes onder meer werken aan het bestrijden van de klimaatcrisis, wooncrisis en groeiende ongelijkheid."
De leden van de linkse partijen menen dat de verschillen tussen GroenLinks en de PvdA de afgelopen jaren een stuk kleiner zijn geworden. “Het is tijd om de verschillen achter ons te laten en ons te richten op onze gedeelde idealen.”
Ook op landelijk niveau pleiten GroenLinks- en PvdA-leden voor hechtere samenwerking. “Verken de mogelijkheden om één gezamenlijk 10 puntenplan en één linkse lijst inzet te maken voor de landelijke campagne”, schreven Louis de Mast en Koen Donatz van RoodGroen deze week nog op Joop.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.