Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joe Biden stelt zelftesten gratis beschikbaar

  •  
02-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
biden
Joe Biden maakt coronazelftesten gratis. Zorgverzekeringen worden verplicht om de kosten van dergelijke tests volledig te vergoeden aan hun klanten. Daarnaast stelt de Amerikaanse regering miljoenen gratis zelftests beschikbaar voor onverzekerden, meldt persbureau Reuters.
In Nederland moeten “mensen met een gewoon inkomen” betalen voor hun zelftesten, zei Mark Rutte tijdens de meest recente coronapersconferentie. Voor sommige mensen blijkt de prijs voor een test een obstakel, beschrijft de NOS.
"“Als het goedkoper was zou ik vaker testen. Gewoon voor de zekerheid”, zegt Mandy Verleijsdonk, die een Wajong-uitkering krijgt. “Een test kan ik wel betalen. Maar ik denk toch twee keer na voor ik weer 3 euro uitgeef.”"
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijft op het standpunt staan dat mensen die meer dan het minimuminkomen verdienen, zelf een test moeten betalen. Als alternatief raadt een woordvoerder een test bij de GGD aan: die is gratis. Althans voor degene die zich laat testen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.