41

Johan Cruijff: Politiek moet vertrouwen terugbrengen

Superster: VVD en PvdA moeten zichzelf overstijgen ... En: sport terug in het basisonderwijs

Johan Cruijff sluit zich aan bij de visie van Diederik Samsom om via de politiek het vertrouwen terug te brengen in de samenleving. Hij wil dat er snel een goede samenwerking komt tussen VVD en PvdA waarbij de partijen hun verschillen terzijde schuiven

‘Het draait altijd om de bal’, zong diep in de vorige eeuw de legendarische Jaap Fischer en hij krijgt vandaag weer eens gelijk. In ochtendblad De Telegraaf laat Johan Cruijff in zijn wekelijkse sportcolumn (alleen betaalde editie) naast een commentaar over de Champions League zijn licht over de formatie schijnen:

Ik hoop dat de verantwoordelijke mensen beseffen, dat ze in de eerste plaats gekozen zijn om Nederland uit de recessie te halen en niet vanwege hun politieke programma’s. Ik weet bijna zeker, dat de meeste kiezers hoogstens twintig procent weten waar een partij voor staat. Het enige wat iedereen wil is dat twee partijen met hun volle verstand gaan werken aan oplossingen. Of die wel of niet in een partijprogramma staan interesseert de meesten geen bal.

Gebruik daarbij ook de sport als dat nodig is. De gezondheidszorg kost miljarden en dat gaat alleen maar meer worden als sport niet ingezet wordt om het gevaar van toenemende obesitas onder de jeugd te tackelen. Dus breng de lichamelijke opvoeding terug op de basisscholen, onder begeleiding van vakleraren.

Het zijn dit soort maatregelen waar de mensen op zitten te wachten. Helemaal nu je geld op de bank niet meer honderd procent veilig is en je met verzekeringen extra op je hoede moet zijn voor de kleine lettertjes, zal juist de politiek het volk weer vertrouwen moeten geven. Om te beginnen door de kleine lettertjes extra groot te schrijven.

Heeft Cruijff gelijk? Moeten VVD en PvdA hun programma’s achter zich laten en louter ‘aan oplossingen’ werken? Reageer!

cc-foto: Premsa VNG

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (41)