Laatste update 23:07
13

Johan Derksen lacht om iedereen, behalve zichzelf

Johan Derksen, de man die de onderbuik een gezicht gaf en daarmee zo goed als dagelijks op te televisie te zien is, heeft weer eens een mening. Na eerdere dieptepunten als ‘Het Nederlandse voetbal gaat kapot aan Marokkanen‘, ‘Wat meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven doet heet geen sport‘ en ‘hysterisch juffrouwtje Simons is zo trots als een aapje‘ kon hij zich vandaag opnieuw niet bedwingen.

Nadat hij met zijn Voetbal Inside RTL-collega’s lacherig deed over de verkrachting van oud-collega Jelle Brandt Corstius, moest er – na diens terechte kritiek – ook nog een pak zout in de wonde. In de maandaguitzending van Voetbal Inside zegt Derksen de reactie van Brandt Corstius ‘overdreven’ te vinden.

Na de verontwaardiging over het tenenkrommende fragment waarbij de mannen van Voetbal Inside in plaats van empathie vooral misplaatst gegiechel lieten zien, wilden presentator Wilfred Genee en tafelheren Derksen en René van der Gijp vooral duidelijk maken dat het lachen in de uitzending van vrijdag niet ging om het misbruikverhaal van Brandt Corstius, maar om de speculaties over de man die hij beschuldigt. Waarom dat dan wel hilarisch zou zijn, is nog steeds een raadsel.

Derksen:

We gaan natuurlijk niet lachen om een verkrachting, maar de dader was ook een voormalig RTL-man. Die bekleedt nog steeds een hoge functie binnen het Mediapark.

Om vervolgens Brandt Corstius een trap na te geven met:

Als dit mij was overkomen had ik aangifte gedaan tegen Frits Barend en RTL. Ik zou niet zo’n onduidelijk columnpje schrijven.

Vervolgens werd de echte ontvanger van zijn woede duidelijk. Niet de verkrachter, maar zus Aaf Brandt Corstius die een column over het voorval schreef in de Volkskrant was het probleem:

Ik kan niet lachen over de selectieve verontwaardiging van semi-intellectueel Nederland.

Cc-foto: Gerard Stolk

Geef een reactie

Laatste reacties (13)