Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

John Kerry nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

  •  
21-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kerry_300.jpg
Voormalig presidentskandidaat volgt Hillary Clinton op ... Acteur Ben Affleck senator?
John Kerry, uitdager van George W. Bush in 2004, wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. De keuze lag voor de hand nadat een andere kandidaat, VN-ambassadeur Susan Rice, zich had teruggetrokken.
Senator John Kerry (69) had al lang de ambitie minister van Buitenlandse Zaken te worden. Hij is bovendien een wegbereider en supporter van het eerste uur geweest voor het presidentschap van Obama. De beroemde speech waar Obama in 2004 voor het eerst de aandacht mee trok op de Democratische Conventie hield hij in opdracht van Kerry. De senator voor Massachusetts heeft bovendien al een aantal diplomatieke missies voor Obama uitgevoerd.
De benoeming van Kerry betekent dat de senaatszetel van Kerry vrijkomt. In de Amerikaanse media wordt druk gespeculeerd wie zich daar kandidaat voor kan stellen. Daarbij wordt de naam van acteur Ben Affleck genoemd.
RTEmagicC_affleck_300.jpg
De progressieve Affleck, die zeer geïnteresseerd is in politiek, sluit vooralsnog niet uit dat hij zich in de race stort. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.