Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

John Oliver hekelt Europese aanpak vluchtelingen

  •  
28-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_Schermafbeelding_2015-10-26_om_11.48.51.png.png
Video: Comedian laat pijnpunten in opvang asielzoekers zien en heeft een verrassing in petto voor een van hen
Miljoenen mensen zijn momenteel op de vlucht voor de gevaren in eigen land. Het overgrote deel daarvan wordt opgevangen in de eigen regio, maar honderdduizenden zoeken hun heil in Europa. Het is sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer voorgekomen dat zo’n groot aantal mensen op de vlucht is geslagen.
Hier in Europa staan velen echter niet met open armen op deze mensen te wachten. In plaats daarvan worden de asielzoekers veelvuldig begroet met hekken, geweld, racistische leuzen en politici die oorlogsretoriek uitslaan om maar zoveel mogelijk mensen tegen hen op te hitsen. Ook veel media deinzen er niet voor terug om opruiende taal aan te slaan of om mee te gaan in misleidende en ronduit valse berichtgeving. Dit is wat John Oliver in zijn laatste uitzending nog eens duidelijk liet zien, met in zijn populisten-overzicht ook een kleine bijrol voor Geert Wilders. Ook besteedde hij wat extra aandacht aan één van die vele Syrische vluchtelingen… en had hij iets wel heel bijzonders voor haar in petto.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.