4

John Oliver trekt bullshit migratiebeleid Trump onderuit


John Oliver maakte zondagavond korte metten met de beweringen van president Donald Trump dat zijn zero-tolerance-beleid, waardoor kinderen bij hun ouders worden weggerukt en gezinnen worden gescheiden, de wet is. In plaats daarvan is het een bewuste keuze van minister van Justitie Jeff Sessions om onderdelen van de wet zo rigide uit te voeren.

Democraten hebben hun deze wetten niet geschreven, omdat er geen wet bestaat die het plotseling scheiden van kinderen van hun ouders vereist. Dit was het resultaat van een bewuste beleidskeuze door Jeff Sessions, een man die zo klein is dat hij een framboos als hoed kan dragen.

Trump heeft de Democraten voortdurend de schuld gegeven van het beleid dat Sessions sinds april uitvoert. Volgens dat beleid scheidt het Departement van Binnenlandse Veilgheid elk kind van een ouder die zonder geldige papieren de grens oversteekt. Het wordt zelfs uitgevoerd wanneer een migrant formeel asiel aanvraagt.

Persbureau Associated Press bracht vrijdag naar buiten dat tussen half april en eind mei bijna 2000 kinderen waren weggerukt van hun ouders. De perschef van het Witte Huis, Sarah Huckabee Sanders, heeft het beleid steeds ferm verdedigd door te zeggen dat het ‘zeer bijbels is om de wet te handhaven’. Ook Sessions zelf heeft meermaals de Bijbel erbij gepakt om de dagen van de regering-Trump goed te praten. Geheel tegen het zere been van Oliver:

Je moet de Bijbel sowieso niet gebruiken om het wegrukken van kinderen van hun ouders te rechtvaardigen, maar als je dat dan toch doet, zorg er dan voor dat je niet zoveel regels overtreedt, dat God een extra gebod moet uitvaardigen waarin Hij zegt dat Hij de vorige fucking serieus meende.

Lees meer over het ‘zero tolerance’ immigratiebeleid op Joop:

Trump rukt kinderen asielzoekers weg bij hun ouders

Trumps Amerika: baby weggerukt van borst moeder

Trump deporteert immigranten maar gijzelt hun kinderen

Geef een reactie

Laatste reacties (4)