Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jon Stewart stopt met Daily Show

  •  
11-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jon_300_01.jpg
Presentator vernieuwde nieuws voor de 9/11 generatie, als satire ... Bekijk zijn beroemdste optreden
Jon Stewart stopt later dit jaar met het presenteren van de Daily Show, de uiterst populaire nieuwsrubriek die duiding biedt in de vorm van satire. Stewart doorbrak met een frisse blik de sleetse benadering van politiek, en leverde scherpe kritiek die echter nooit naargeestig werd.
De komiek Stewart presenteert de show sinds 1999. De show won inmiddels 19 Emmy awards.
Een sleutelscene voor de positie die Stewart inneemt in het Amerikaanse medialandschap is zijn optreden bij het CNN programma Crossfire in het najaar van 2004. Hij schoof aan om over zijn boek America (The Book) te praten. Enigszins geïrriteerd door een hongerige maag, zo bekende hij later, opent hij de aanval op de twee presentatoren van het programma dat gericht is op het uitvergroten van tegenstellingen. Hij noemt hun optredens theater en zegt dat ze hun journalistieke plicht verzaken. De uithaal dateert nog van voor het YouTube-tijdperk maar toch ging de video al viraal. Kijkers zagen verbaasd aan hoe een komiek plots veel geloofwaardiger was dan gerenommeerde journalisten. Een paar maanden later werd Crossfire van het scherm gehaald. Stewart had het programma effectief om zeep geholpen.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.