Laatste update 20:11
43

Jonge Socialisten eisen vertrek PvdA-Kamerlid Moorlag

De kwestie rond Kamerlid Moorlag, die in zijn vorige functie als directeur van de sociale werkplaats Alescon in Assen werknemers inhuurde via een zogeheten schijnconstructie, is nog niet voorbij. Lodewijk Asscher stelde overtuigd te zijn van zijn goede bedoelingen en oordeelde dat Moorlag gewoon in de fractie kon blijven maar nu dreigt er een opstand in de partij.

De Jonge Socialisten in de PvdA roepen de partij op een ledenraad uit te schrijven over de kwestie Moorlag, zo schrijven ze in een persverklaring.

Voorzitter Lieke Kuiper: “Wij vechten elke dag tegen schijnconstructies, tegen Deliveroo die zijn riders tot ZZP’erschap dwingt, tegen stages lopen na je studie en dus ook tegen het opzetten van een uitzendbureau om werknemers onder een slechtere cao in dienst te nemen. Zelfs als er geen zelfverrijking plaatsvindt, past dit een PvdA’er niet.” De jongerenorganisatie van de PvdA vindt dat ook als William Moorlag met de beste bedoelingen foute beslissingen heeft gemaakt, het hem zou sieren als hij zijn Kamerzetel opgeeft. Daarom willen zij een ledenraad om te spreken over de kwestie Moorlag. Voor een ledenraad zijn 750 PvdA-leden nodig die hiertoe oproepen.

Ook in het bestuur van de partij heerst onrust over de kwestie, meldt het AD.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)