16

Jongen die zich in toilet Thalys verstopte zwierf door Europa

Zwartrijder die treinverkeer vrijdag volledig ontregelde, blijkt zwervende Tunesiër en wordt niet langer verdacht

De 16-jarige jongen die vrijdag in de Thalys werd gearresteerd nadat hij zich uren in het toilet had opgesloten, is waarschijnlijk een zwervende Tunesiër. Hij wordt niet langer verdacht.

Dat schrijft onder andere het Algemeen Dagblad maandag. Volgens het Openbaar Ministerie had hij geen geldige legitimatie en was hij in aantal Europese landen bekend met negen verschillende identiteiten. Het OM zegt:

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een Tunesiër die al een paar jaar een zwervend bestaan leidt in West-Europese landen.

Afgelopen vrijdag haalde de jongen de landelijke media omdat hij zich in het toilet van de Thalys had verstopt en de politie vreesde dat hij een terrorist was. Uit voorzorg werd Rotterdam CS ontruimd met als gevolg dat het treinverkeer volledig ontregeld raakte. Na drie uur bleek het een storm in een glas water te zijn.

De jongen had last van hyperventilatie en was ongewapend. Hij is inmiddels aan de Vreemdelingendienst overgedragen.

De advocaat van de jongen liet eerder al weten dat hij zonder geldig kaartje naar Parijs probeerde te rijden en dat hij zich daarom in het toilet verstopte.

Eind augustus werd een aanslag voorkomen op een Thalys die van Amsterdam naar Parijs reed. De dader, die met een kalasjnikov schoot, werd toen door een aantal passagiers overmeesterd. Sindsdien worden Thalystreinen extra bewaakt.

cc foto: Sybren Wartna

Geef een reactie

Laatste reacties (16)