10

Jongen maakt selfie net voordat hij omkomt bij terreuraanslag

Geparkeerde auto op de achtergrond blijkt autobom

Mohammad al-Chaar was een jongen van 16 jaar uit Beiroet. Vrolijk, levenslustig en ideale vriend. Op vrijdagochtend poseerde hij met drie vrienden voor een selfie die ze op Twitter plaatsten. Even later ontploft de bomauto die achter de nietsvermoedende jongens te zien is. Mohammad overleed zaterdag aan zijn verwondingen.


De selfie gaat rond op internet met daarboven het beeld van een zwaargewonde Mohammad die getroffen is door brokstukken. Op YouTube heeft een vriend van hem een ontroerend eerbetoon aan de 16-jarige geplaatst, met foto’s van de jongen die uit het leven werd weggerukt. Met de veelzeggende disclaimer: ‘Geen kwaad is bedoeld ten opzichte van enige religieuze groepering’.

De bevolking van Libanon loopt op eieren en vreest dat het sektarisch en politiek geweld uit Syrië overslaat. De autobom was gericht tegen oud-minister Mohammed Chatah, een van de kopstukken van de coalitie tegen het regime in Syrië. Er kwamen zeven mensen bij om het leven, waaronder Chatah. En Mohammad al-Chaar.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)