Laatste update 29 juni 2016, 17:44
143

Jongen vraagt racisten om op te houden met grappen maken, wordt mishandeld

Update 17:45

De 17-jarige James meldt aan RTL Nieuws dat hij wel degelijk in elkaar geslagen is en vanwege intimidatie van de politie zich maar heeft neergelegd bij het verhaal van de vermeende daders.

Ik ben het niet eens met de conclusie van de politie. De getuigen beschermen elkaar. Ik heb alleen letsel in mijn gezicht en verder geen kras of schade aan mijn fiets, die stond ergens anders en zij hebben mij niet zien fietsen. Uit angst heb ik toegegeven dat ik ben gevallen. Ik wilde zo snel mogelijk weg.

De politie noemt deze uitspraken ‘niet handig’ en laat de zaak verder over aan de officier van justitie.

Update 29 juni 

Rectificatie

Eerder deze maand is de vermeende mishandeling van een jongen uit Geesteren veelvoudig in de media voorgekomen, waaronder op Joop.nl. Hij zou aangevallen zijn door racisten maar inmiddels heeft de politie een iets andere verklaring naar buiten gebracht over het incident. Het blijkt dat er wél een akkefietje plaats heeft gevonden maar dat de jongen zijn verwondingen voornamelijk veroorzaakt zijn door een val van de fiets. Hieronder het politiebericht:

Geesteren – .Een 17-jarige jongen uit Almelo deed op 6 juni 2016 aangifte van mishandeling en discriminatie. De jongen verklaarde bij de politie dat hij letsel aan zijn gezicht had opgelopen en dat het motief van de mishandeling mogelijk racistisch zou zijn. Dit zou hebben plaatsgevonden op 4 juni 2016 tijdens het feestweekend/kermis in Geesteren (O). Het letsel is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de 17-jarige aangever, die onder invloed verkeerde, van zijn fiets is gevallen. Dit incident werd door diverse media gepubliceerd nadat de broer van de 17-jarige jongen foto’s van het letsel en daarbij een tekst op Facebook had geplaatst.

Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er een incident is geweest, doordat de aangever betrapt werd bij het wegnemen van flessen drank. Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is tevens gescholden en zijn beledigende woorden geuit. Het is verder aannemelijk geworden dat het letsel bij aangever is ontstaan door een val van zijn fiets op een later moment, op een andere locatie, zonder dat daar anderen bij betrokken waren. De jongen verkeerde onder invloed van alcohol en was onvoldoende in staat zijn fiets te besturen. De politie heeft de uitkomst van het onderzoek afgelopen maandag 27 juni besproken met de 17-jarige jongen en zijn ouders.

Update 16.00 uur:
De jongen in kwestie heeft vanochtend aangifte gedaan. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Eerder:
Een jongen uit Geesteren (Overijssel) zegt afgelopen vrijdag op de kermis ernstig mishandeld te zijn. Hij vroeg aan een aantal mensen die racistische grappen aan het maken waren om op te houden en dat werd hem niet in dank afgenomen. Op Facebook gaat er een post rond van zijn broer die op zoek is naar de daders. Zijn status is inmiddels meer dan 2400 keer gedeeld.

De jongen die aangevallen en in elkaar geslagen heeft moet een tandprothese en heeft allerlei andere verwondingen aan zijn gezicht en kaak opgelopen, omdat hij durfde op te komen voor zichzelf. Hieronder de Facebookpost van zijn broer.

Geef een reactie

Laatste reacties (143)