Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Jongeren: Stoppen met school ook leerzaam

  •  
08-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
102 keer bekeken
  •  
Flickr_schoolplein_SjoervW_300
Beleidsmakers zien schooluitval als probleem, voor uitvallers kan het soms ook een oplossing zijn
Voortijdige schooluitval wordt door beleidsmakers vooral als probleem gezien. Toch kan juist daar een les in zitten, zeggen de uitvallers zelf. Zij ervaren hun schoolloze tijd als leerzaam en een deel van hen gaat na 1 of 2 jaar weer terug naar school, zo schrijft Trouw woensdag op basis van het onderzoek ‘De gevonden zonen’ van het expertisecentrum beroepsonderwijs (ecbo).
Jongeren die zonder diploma van school gaan, doen dat omdat ze ziek zijn, problemen hebben, niet weten wat ze willen worden of denken dat ze geen diploma nodig hebben. De beslissing om te stoppen met school is echter geen definitieve, zo blijkt uit het ecbo-onderzoek. Ruim een derde van de jongeren gaat na 1 of 2 jaar toch weer naar school en driekwart van hen haalt alsnog het diploma. Die andere twee derde van de jongeren moet echter ook bereikt worden, vinden onderwijsinstanties en het ministerie. En in die bereikbaarheid valt volgens het expertisecentrum veel winst te behalen.
Foto-cc: SjoervW
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.