13

Jongerenzender FunX gered

Multicultureel radiostation dreigde te verdwijnen door subsidiestop. Lokale omroepen en NPO bieden oplossing

De multiculturele jongerenradiozender FunX kan blijven bestaan. De lokale omroepen van de vier grote steden tekenden dinsdag samen met de NPO een overeenkomst voor de toekomst van FunX na 2012. De zender dreigde te verdwijnen nadat het ministerie van OCW en de vier grote steden geen of minder geld beschikbaar stelden.

Op de website van FunX zegt directeur van NPO Audio Jan Westerhof :

De publieke omroep is de afgelopen zeven jaar actief betrokken geweest bij FunX en steunde het radiostation met kennis, techniek en geld. De luisteraars èn het geluid van FunX zijn voor de NPO belangrijk en alle reden om de samenwerking met de lokale omroepen te versterken. Als radioman ben ik blij dat FunX verder kan en zijn onderscheidende geluid blijft laten horen.

Interim-directeur Rocky Tuhuteru van FunX is verheugd over de overeenkomst met de NPO:

“De positie van FunX is nu duidelijk en er is gelukkig ook voor de luisteraars duidelijkheid. Het is zeker dat FunX blijft bestaan waardoor we jonge luisteraars herkenning kunnen blijven bieden en erkenning voor hun muzieksmaken en aandacht voor de items die zij belangrijk vinden.

FunX krijgt een plek binnen de publieke omroep en houdt zijn eigen klank. De omroepen BNN, NTR en VPRO gaan bijdragen aan de programmering. 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers heeft vanaf 1 januari 2013 de supervisie over FunX.
FunX is een succesvolle urban zender met veel jonge luisteraars in de grote steden.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)