68

Jonnie Boer helpt koks af van ‘klote vegetariër syndroom’

'Een echte goede kok laat zien dat hij geen vlees of vis nodig heeft'

Aan mensen die geen vlees of vis eten hebben ouderwetse koks doorgaans een hekel. ‘Daar heb je weer zo’n klote vegetariër’, schalt de kok dan door de keuken terwijl hij zijn laadjes opentrekt om te kijken of er nog iets eetbaars in ligt. Chef-kok van toprestaurant De Librije wil de Nederlandse koks uitdagen om vegetarisch te koken. “Een echte goed kok laat zien dat hij geen vlees of vis nodig heeft.” In een aantal professionele workshops wil hij chefs bijscholen over het vegetarisch koken.

Klote vegetariërs… from Food Inspiration on Vimeo.

Meer variatie op de kaart is volgens De Boer het begin van succes. Zo hou je niet alleen de klant tevreden, maar kun je er ook nog meer aan verdienen.

En als je dan echt een echte slimme kok bent combineer je vegetarische elementen ook met bijvoorbeeld een visgerecht, dan ben je niets extra’s kwijt aan de inkoop en heb je er net zoveel plezier van als ik.”

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (68)