55

Joodse krant roept op Obama te vermoorden

Mossad zou aanslag moeten uitvoeren om oorlog tegen Iran mogelijk te maken

De hoofdredacteur van de Amerikaanse krant Atlanta Jewish Weekly heeft in een column geopperd dat de Israëlische geheime dienst Mossad president Obama moet vermoorden. Hij verwijt Obama een ‘onvriendelijke’ houding ten opzichte van Israël. Inmiddels heeft de auteur Andrew Adler excuses aangeboden voor de column. De Secret Service, belast met de beveiliging van Obama, heeft de zaak in onderzoek.

Atlanta Jewish Times Column Suggests ‘Hit’ on President: MyFoxATLANTA.com

De Atlanta Jewish Weekly is een klein weekblad dat sinds 1924 bestaat en kent een oplage van enkele duizenden exemplaren. De column verscheen al op 13 januari maar alleen in de papieren versie, daarom duurde het een week voordat de kwestie aan het licht kwam via de website Gawker.

In de column met de kop ‘What would you do?’ beschrijft Andrew Adler drie opties voor de Israëlische premier Netanyahu om te reageren op de dreiging uit Iran. De eerste is het aanvallen van Hezbollah en Hamas, de tweede is het negeren van de Amerikaanse druk en een aanval op Iran uitvoeren. En dan:

Drie, geef groen licht aan in de VS gestationeerde Mossad agenten om een president om te leggen die gezien wordt als onvriendelijk ten opzichte van Israël zodat de huidige vice-president zijn plaats kan in nemen en afdwingen dat het Amerikaanse beleid hulp aan de joodse staat inhoudt om zijn vijanden uit te schakelen.

Ja u leest ‘drie’ goed. Beveel het uitschakelen van een president om het voortbestaan van Israël te garanderen. Denk er maar over na. Als ik over dit Tom Clancy-achtige scenario heb nagedacht, denk je dan niet dat dit idee ook is bediscussieerd in de hoogste kringen in Israël?

Na de ‘ontdekking’ van de moordzuchtige column heeft Adler, die zichzelf maximaal pro-Israël noemt, in allerijl excuses aangeboden.

De Israëlische krant Haaretz constateert dat de denkwijze van Adler onder ‘Israël eerst!’ types minder zeldzaam is dan gehoopt. Een extremistische jood vermoorde in 1995 vanuit soortgelijke motieven de Israëlische premier Rabin. 

Guardian: Atlanta Jewish Times owner says sorry for Obama ‘hit’ column

Geef een reactie

Laatste reacties (55)