8

Joop-café: Han van der Horst en Celal Altuntas over geweld tegen homo’s en islamistisch terrorisme

Deze week sprak Francisco van Jole in de foyer van de Rotterdamse Schouwburg met historicus Han van der Horst en eerwraak-deskundige Celal Altuntas. Het gesprek is terug  te luisteren in de wekelijks podcast Joop-café. Ze laten hun licht schijnen over de mishandeling van twee lesbische vrouwen door twee jonge meiden op het nabijgelegen Schouwburgplein. Hoe wordt de haat tegen homo’s gecultiveerd en is een misdrijf ernstiger als haat het motief is?

Han schreef een stuk over de clichématige radicaal-rechtse quasi-cynische reactie die na iedere aanslag volgt: ‘Het zal wel weer niks met de islam te maken hebben!’ Celal maakt zich zorgen over de invloed van radicalen op het geloof en de naïeve manier hoe daar bijvoorbeeld door de overheid op gereageerd wordt.

Fragmenten uit Joop-café worden wekelijks uitgezonden op NPO Radio 1 tijdens De Nacht van de Radio, gepresenteerd door Malou Holshuijsen.

Joop-café is de wekelijkse podcast waarin Joop-redacteuren praten met opiniemakers, journalisten en politici over onderwerpen uit het publieke debat. Abonneer je op de podcast via iTunes.

cc-foto: Guilhem Vellut

Geef een reactie

Laatste reacties (8)