Laatste update 14:19
115

Joop-café: Waar is de linkse witte man?

Is activisme een vrouwenaangelegenheid aan het worden? Die vraag duikt op tijdens deze aflevering van het Joop-café waarin activiste Anne Fleur Dekker en journalist Dennis L’Ami terugblikken op de protesten tegen de G20 in Hamburg. Beiden waren daar aanwezig, Anne Fleur om te demonstreren, Dennis om te observeren. Na het evalueren van de acties en de vraag wat je moet doen tegen gewelddadige demonstranten komt het gesprek op activisme in het algemeen.

Volgens Anne Fleur wordt activisme steeds populairder, het wordt zelfs door de modewereld opgepikt. Ze wijst onder meer op de t-shirts met activistische teksten die in kledingwinkels te vinden zijn. Gespreksleider Francisco van Jole merkt op dat dat alleen op de dames-afdelingen zo is. Op de afdelingen herenkleding zie je dat verschijnsel niet of veel minder. Zo komt het gesprek op de steeds afwezigere rol van de man in het activisme, of liever gezegd de witte man en rijst de vraag: waar is de linkse witte man?

Beluister hier de podcast:

Of abonneer je hier op de Joop-Café podcast, zodat je nooit meer een uitzending mist!

Fragmenten uit de podcast werden in de nacht van vrijdag 11 augustus op zaterdag 12 augustus tussen 02.00 en 04.00 uitgezonden op NPO-Radio 1 in het VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.

Geef een reactie

Laatste reacties (115)