Laatste update 19:21
52

Joop-café: Mei Li Vos en Merijn Oudenampsen over de opkomst van links

In Frankrijk scoorde de linkse politicus Jean-Luc Mélenchon onverwacht goed bij de presidentsverkiezingen, in Portugal regeert links, net als in Griekenland en in Spanje is de linkse Prodemos een factor van belang geworden. Jeremy Corbyn, de leider die Labour weer linkse programmapunten laat omarmen, is de laatste dagen een serieuze concurrent voor Theresa May. Maar op de een of andere manier stokt de opmars van links bij de Nederlandse taalgrens. Hier boekt GroenLinks wel een historische wist maar is links kleiner bij elkaar kleiner dan ooit. En lijkt GroenLinks wel op die andere linkse partijen in Europa?

Francisco van Jole praat er in de nieuwste aflevering van Joop Café over met Mei Li Vos, oprichter van de alternatieve vakbond AVV en tot voor kort PvdA-Kamerlid en met de socioloog en linkse denker Merijn Oudenampsen, befaamd criticus van de zogeheten Derde Weg.

Fragmenten uit deze podcast worden uitgezonden tijdens De Nacht van de Radio, gepresenteerd door Malou Holshuijsen.

Joop-café is de wekelijkse podcast waarin Joop-redacteuren praten met opiniemakers, journalisten en politici over onderwerpen uit het publieke debat. Abonneer je op de podcast via iTunes.

cc-foto’s: Anne Helmond / IoNC en PvdA

Geef een reactie

Laatste reacties (52)