Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-café! Over de zin en onzin van vluchtelingendeals

  •  
16-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22527575640_ce96708328_z
In deze nieuwe editie van de wekelijkse podcast Joop Café gaat het gesprek over vluchtelingendeals. Waarom liep de formatiepoging met GroenLinks stuk op dit onderwerp? Wat houdt de ‘Turkijedeal’ eigenlijk in en is die in? Is die in strijd met het Vluchtelingenverdrag en mensenrechten? Zijn dat soort deals dan ook te maken met landen als Libië?
Had GroenLinks gelijk had om de formatie op dit onderwerp stuk te laten lopen. Zijn de vluchtelingen nu werkelijk beter af met GroenLinks in de oppositiebanken?
Joop-redacteur Meredith Greer gaat in gesprek met Dorine Manson, de directeur van Vluchtelingenwerk Nederland en Rutger Groot Wassink, de fractieleider van GroenLinks Amsterdam.
Of abonneer je hier om nooit een podcast te missen:
Fragmenten uit de postcast werden ook in de nacht van vrijdag 26 mei op zaterdag 27 mei tussen 02.00 en 04.00 uitgezonden op NPORadio1 in het VARA-programma van Malou Holshuijsen: De Nacht van de Radio.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.