Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop-debat: Gelovigen krijgen teveel privileges

  •  
10-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
carnaval300.JPG
Thijs Kleinpaste, raadslid D66 Amsterdam in debat met CDA-Kamerlid Ger Koopmans
De staat trekt gelovigen teveel voor. Dat vinden Thijs Kleinpaste, raadslid voor D66 in Amsterdam Centrum, en Marcel Duyvestein, volgens eigen zeggen ‘liefdevol’ PvdA-lid. Nu de SGP een sleutelrol vervult bij het gedoogkabinet vinden zij dat het voortrekken van gelovigen erger wordt.
Kleinpaste en Duyvestijn vinden dat met de huidige regelgeving het kabinet gelovigen te veel privileges biedt: ‘Religieuze scholen kunnen zonder pardon allochtonenquota instellen, goede doelen, kerken en moskeeën hebben allerlei belastingvoordeeltjes, maar sportclubs niet en godsdiensthuizen krijgen eenvoudig de ANBI-status krijgen, waardoor ze gelijk worden gesteld met goede doelen.’
Het geloof in god wordt net even hoger gewaardeerd dan een andere mening en daar zit volgens Kleinpaste en Duyvestijn het probleem. Geloof is volgens hen een mening en de ene mening verdient niet meer bescherming dat de andere.
Lees het opiniestuk van Thijs Kleinpaste en Marcel Duyvestein op Joop.nl: God is ook maar een mening

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.