Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Joop Zomercafé: Sinan Can en Daan Willekens over de toekomst van journalistiek

  •  
26-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2018-08-26 at 10.46.14 AM
In het Joop-Zomercafé praat Joyce Brekelmans met documentairemakers en studievrienden Sinan Can en Daan Willekens, die elkaar 19 jaar geleden tegen het lijf liepen op de School voor Journalistiek in Tilburg. Willekens maakte als een van de eersten in Nederland videoreportages voor onder meer het Eindhovens Dagblad en maakte documentaires als De Maastrichtse Droom, Wolflady en The Gamechangers. Hij koos niet voor de Hilversumse route die Can (Zembla, Uitgezet, Bloedbroeders,  De Arabische Storm, In het Spoor van IS en Onze Missie in Afghanistan) wel nam. Hoewel het voor zowel journalisten als media steeds moeilijker wordt om financieel boven water te blijven met het maken van nieuws en mooie reportages, lijkt het maatschappelijk belang van degelijke informatievoorziening sindsdien alleen maar groter te zijn geworden.
Een gesprek over de journalistiek, verdienmodellen in de media en de toekomst van beiden:
 
Beluister de podcast hierboven,  via de site  van NPO Radio 1 ( RSS-feed ). Of via  iTunes en abonneer je.  Of  Stitcher.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.