Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Jorritsma (VVD) wil burgemeester worden van Amsterdam'

  •  
21-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_a5ffcccc72.jpg.jpg
Eerste vrouw van Almere zou topkandidaat VVD zijn
De Almeerse VVD-burgemeester Annemarie Jorritsma heeft gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Amsterdam. Verschillende betrouwbare bronnen melden AT5 dat zij de topkandidaat van de VVD is.
De VVD kondigde eerder al aan een topkandidaat voor het burgemeesterschap te hebben. Eerder kondigden Rob Oudkerk en Eberhard van der Laan aan te solliciteren. De laatstgenoemde lijkt een grote kans te maken. Jorritsma kan echter worden gezien als een serieuze concurrent.
RTEmagicC_ANP-jorritsma-lacht-300px.jpg
Jorritsma laat in een eerste reactie aan AT5 weten dat ze het leuk vindt dat haar naam wordt genoemd, maar zegt op dit moment helemaal gelukkig te zijn als burgemeester in Almere.
Ondertussen draait de geruchtenmachine overuren in de hoofdstad. AT5 noemt nog enkele andere namen die rondzingen: Roger van Boxtel en Boris Dittrich (D66), Guusje ter Horst (PvdA) en zowaar Joop Wijn (CDA), die in 2007 de politiek verliet om bij ABN-Amro te gaan werken. 

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.