354

Jort Kelder: NRC overgenomen door SP

Tv-presentator schaart zich achter kritiek PVV'er Martin Bosma

Jort Kelder, zelfveklaard rechtse zakkenvuller maar geliefd om zijn links-liberale imago, trekt de koers van NRC Handelsblad niet meer. Hij vindt dat de sjieke krant die hij van jongs af aan (8!) leest, is overgenomen door SP’ers. Dat heeft hij via Twitter laten weten.

In een serie tweets schrijft Kelder:

PVV-obsessie #NRC wordt nu echt anti-semitisch: CDA ontving geld van boerenlobby, PvDA van FNV, waarom Wilders dan niet van ‘joodse lobby’?

Antwoord: SP-angehauchte aandeelhouders beroven #NRC van z’n liberale roots. Lees ‘m sinds m’n 8ste, maar trek deze ruk naar links niet.

Kelder doelt op grootaandeelhouder en SP’er Derk Sauer. Die raakte al meteen bij de overname in opspraak vanwege invloed op de koers van de kwaliteitskrant. Directe aanleiding voor de toorn van de society-journalist is het voorpagina-verhaal van woensdag. Daarin neemt de krant de geheime financiers van de PVV onder de loep. De krant stelt dat een van de financiers ook pro-Israëlische groeperingen van geld voorziet. Die link mag nauwelijks verwondering wekken omdat de support van Wilders aan de joodse staat zelfs in het partijprogramma van de PVV is vastgelegd. Kelder ziet het benoemen van de ideologische aard echter als ‘anti-semitisch’.

Hij voegt er aan toe:

Prima dat #NRC Wilders’ centen uitzoekt, maar op Eppink/Heldring na zijn vrijwel alle commentaren & columnisten eerder links dan liberaal.

De laatste opmerking is saillant omdat die rechtsreeks aansluit op de Kamervragen die PVV-parlementariër en gewipt NRC-columnist Martin Bosma kort na zijn ontslag stelde.

Kortom: Maakt Kelder een ruk naar rechts? Is hij net als Wilders bang voor de populariteit van de SP? Of heeft hij gewoon gelijk en is een fusie van NRC en de Tribune aanstaande?

Correctie 29-1: Kelder laat weten dat hij, in tegenstelling tot wat eerder in dit bericht stond, niet van plan is zijn abonnement op te zeggen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (354)