173

Jort Kelder: Wilders heeft gelijk met Griekenland

'Treurig dat een extremist als Wilders het standpunt van veel Nederlanders moet verwoorden'

Nederland moet in principe geen steun verlenen aan Griekenland en Rutte moet dat duidelijk maken, vindt Jort Kelder. Hij vertelde in De Wereld Draait Door het jammer te vinden dat door de houding van de premier het standpunt van veel Nederlanders nu verkondigt wordt door ‘een extremist als Wilders’.


Volgens Kelder ontspringen de ware veroorzakers van de Griekse crisis, dat wil zeggen de grote banken, de dans. Die banken moeten zelf maar opdraaien voor de gevolgen van hun onverantwoord handelen. Het idee dat Griekenland gered kan worden is volgens hem een illusie.

Kelder vindt het een slechte zaak dat Rutte die onvermijdelijke uitkomst niet meteen duidelijk maakt. De premier zou tijd willen rekken. Gevolg is dat Wilders alle ruimte krijgt om dit standpunt uit te dragen en daarmee te scoren.

Tafelgenoot Felix Rottenberg schrijft de Griekse crisis ook op het conto van het ‘moderen kapitalisme’ maar vindt niet dat de hulp aan Griekenland gestaakt moet worden.

Griekenland is overigens per direct begonnen met het in de uitverkoop doen van staatseigendommen, meldt de Volkskrant. Een staatsbank, telecommaatschappij, vliegvelden en een paar grote havens: allemaal te koop voor de hoogste bieder.

Geef een reactie

Laatste reacties (173)