Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Journalist Arnold Karskens op 'wanted lijst' Syrië

  •  
05-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
karskens300.jpg
Karskens op lijst van ongewenste journalisten wegens 'illegaal verblijf' in Syrië
Journalist Arnold Karskens wordt in Syrië gezocht. Hij staat op een lijst van de Syrische autoriteiten tussen collega’s van BBC, Le Monde en CNN. GPD-correspondent Harald Doornbos achterhaalde het document. Karskens zou gezocht worden vanwege ‘illegaal verblijf’ in Syrië. Hij is het land echter legaal betreden als toerist, aldus Karskens op Radio 1.
Op zijn website schrijft Karskens:
Ik neem aan dat het opsporingsverzoek bij alle immigratieposten ligt, hoewel mijn exacte paspoortgegevens en -nummer er niet bij staan. Dat duidt erop dat het ministerie van Informatie de gegevens over mijn werk vanuit Nederland heeft ontvangen. Er bevindt zich dus een verrader onder ons! Van de betichte clandestiene entree is overigens geen sprake. Nimmer ben ik lopend met muilezel heimelijk de grens overgestoken. Ik heb me altijd legaal als toerist gemeld bij binnenkomst en ben door een vriendelijk stempelende immigratie-ambtenaar met een ‘Welcome’ begroet.”
RTEmagicC_karskens.jpg

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.