21

Journalist eist gratis eten van ‘luie’ Grieken

Omroep Brabant-verslaggever eist gratis maaltijden in ruil voor de Nederlandse steun aan het Griekse noodfonds

Gratis ouzo en souvlaki’s, dat eiste Omroep Brabant-verslaggever bij diverse Griekse restaurants in Tilburg, Kaatsheuvel en Waalwijk. En waarom? ‘Omdat wij als Nederlanders, als Brabo’s al heel veel geld hebben betaald aan die luie Grieken’, is de redenatie van Rob – o, wat ben ik toch leuk – Bartol. Brabantse humor? Zonder gêne dramt hij zelfs door bij restaurant eigenaresse Maria die maandelijks geld moet opsturen naar haar ouders omdat ze het anders niet redden.


“Mensen die hier voor mij werken, moet ik ook betalen. Die werken ook niet voor niets”, probeert Maria van restaurant Mykonos Bartol aan het verstand te krijgen. Met ongemakkelijke lachjes wuift ze de opdringerige verslaggever weg.

In de introductie van zijn filmpje legt Bartol uit dat het nodig is ‘verhaal te halen’ bij de Grieken. Want ze mogen wat hem betreft best even laten zien dat ze gastvrij zijn nu Nederland zoveel geld in het Griekse noodfonds pompt. In Griekenland werd de Westerse beschaving geboren en in Brabant geslacht.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)