8

Journalist Sikkom krijgt stenen door de ramen na conflict met makelaar

Onbekenden hebben dit weekend de ruiten van Sikkom-journalist Willem Groeneveld ingegooid. Groeneveld vermoedt dat een makelaarskantoor achter de vernieling zit. Daar was hij vrijdag langsgegaan omdat de makelaar volgens de journalist “het zoveelste foefje heeft bedacht om jonge mensen een poot uit te draaien”, zo vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden. Na enkele kritische vragen van Groeneveld maakte de makelaar al een “beweging alsof hij wilde aanvallen”. De journalist besloot daarop weg te gaan.

Groeneveld is de oprichter en hoofdredacteur van de Groningse jongerennieuwssite Sikkom. Hij schrijft regelmatig over makelaars die proberen studenten geld uit de zakken te kloppen. Als de Sikkom-hoofdredacteur hen aanspreekt op hun zwendelprakijken, worden ze vaak boos.

Groeneveld zegt dat hij wel vaker te maken heeft met bedreigingen vanwege zijn journalistieke werk. Hij krijgt geregeld te horen: ‘Ik weet waar je woont’. Of: ‘Je gaat klappen krijgen.’ Ook delen pandjesbazen onderling en publiekelijk, op social media, zijn adres. Tot nog toe bleef het bij woorden, afgelopen weekend werd het menens.

De journalist heeft maandagochtend aangifte gedaan. De Groningse burgemeester Peter den Oudsten noemt de vernieling ernstig. “De journalistiek moet onbelemmerd z’n werk kunnen doen.”

Bronnen: Dagblad van het Noorden en NRC Handelsblad

Cc-foto: Pixabay

Geef een reactie

Laatste reacties (8)