22

Journalisten Al Jazeera stappen op om gekleurde berichten

Arabische nieuwszender zou onevenredig veel aandacht schenken aan Moslim Broederschap

Tweeëntwintig journalisten van de Arabische nieuwszender Al Jazeera zijn opgestapt omdat de zender bevooroordeeld zou zijn. Dat meldt RTL Nieuws. De journalisten zouden het te veel moeten opnemen voor de oude regering van de Moslimbroederschap in Egypte.

Presentator Karem Mahmoud zegt dat de Moslimbroeders veel meer aandacht krijgen dan de nieuwe regering van het land. Zo worden ‘extreme toespraken’ van de politieke beweging uitgezonden. Dat schrijft RTL op basis van berichtgeving op Gulf News.

Al Jazeera staat bekend als een neutrale en objectieve nieuwszender voor de Arabische wereld. De berichtgeving rond de chaos in Caïro leidt ook tot protesten van buitenaf. Bij de kantoren van Al Jazeera in Caïro zijn bedreigende pamfletten gevonden. Op de briefjes staan bloederige handafdrukken, aldus RTL.

Onlangs werden journalisten van Al Jazeera ook weggestuurd bij de persconferentie van het leger over de tientallen doden die maandag zijn gevallen bij gevechten in de Egyptische hoofdstad. Dat schreef onder andere nieuwssite The Huffington Post.

RTL: Journalisten Al Jazeera stappen vanwege gekleurde berichtgeving

Huffington Post: Al Jazeera kicked out of Egypt newsconference

Logo cc: Roobee

Geef een reactie

Laatste reacties (22)