97

Journalisten mishandeld in Duindorp, verdachte opgepakt

De Haagse politie heeft een 51-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt in de Scheveningse wijk Duindorp twee fotografen te hebben mishandeld. De journalisten van nieuwssite Regio15 werden dusdanig toegetakeld dat ze zich onder doktersbehandeling moesten stellen, meldt Omroep West. Ze werden van achteren aangevallen toen ze naar hun auto liepen.

De verdachte had de fotografen eerder gemaand dat ze hun vrije nieuwsgaring moesten staken en de wijk verlaten. Ze negeerden die dreigementen en zetten hun journalistieke werkzaamheden voort. De man kon worden getraceerd omdat de fotografen zijn uitgerust met bodycams waarmee agressie tegen hen wordt vastgelegd.

Een medewerker van de nieuwssite stelt dat de medewerkers zich niet laten intimideren:

Hendriks zegt dan ook dat Regio15 niet binnen blijft zitten met oud en nieuw. ‘Dan hebben zij gewonnen’, zegt hij strijdbaar. ‘Ze willen natuurlijk dat er geen beeld naar buiten komt, want dan hebben ze hun doel bereikt. Wij zijn er niet op uit om hun wijk een slechte naam te bezorgen. We willen het nieuws verslaan. Er zijn andere methoden om er voor te zorgen dat hun wijk geen slechte naam krijgt.’

Duindorp is al tijden een bron van onrust onder het mom van ‘tradities’ waar de bewoners recht op zouden hebben.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (97)