Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Jouw toekomst wordt geweldig'

  •  
05-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
New_York.jpeg
Dat zei Hillary Clinton op Twitter. Ze reageerde op een Facebook post, van een jongen in New York, die zich zorgen maakt over zijn toekomst omdat hij homoseksueel is
Op de Facebook-site van ‘Humans of New York’ verscheen vorige week een hartverscheurend portret van een jongen
Dit bericht zorgde vorige week voor een storm aan reacties.
Schermafbeelding_2015-07-05_om_14.39.23
Humans of New York Op de site van ‘Humans of New York ‘ worden regelmatig portretten van zeer uiteenlopende mensen geplaatst, woonachtig in New York. De site is zeer populair omdat het veelal ‘de gewone’ New Yorker in beeld brengt en ook de minder glamoureuze kant van de stad belicht. 
Ophef Een aantal dagen nadat de foto van de jongen, op de site van Humans of New York verscheen, verdween die weer. Hier ontstond ophef over omdat het leek alsof de afbeelding met opzet van de site gehaald was. Of dit het geval was blijft onduidelijk, de site verklaarde zelf dat de foto verdwenen was door een systeemfout. Door de ontstane ophef kwam het verhaal van de jongen nog meer in de publiciteit. 
Hillary Clinton Uiteindelijk kwam het verhaal, misschien mede door de ontstane ophef, ook bij Hillary Clinton onder de aandacht. Zij stak de jongen met een tweet een hart onder de riem:
Schermafbeelding_2015-07-05_om_14.51.31
De -H zou verraden dat het een persoonlijk bericht is van Clinton en niet gepost door een van haar medewerkers. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.