Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

JOVD maakt verkeerde schoonmaakster boos

  •  
19-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
266 keer bekeken
  •  
schoonmakers300_01.jpg
Update: Aantal JOVD-ers neemt 'op persoonlijke titel' afstand... Jongerenorganisatie van de VVD photoshopt schoonmakers poster... 'Schoonmakers zijn luie bankhangende geldvangers'... Schoonmaakster op poster laaiend
Schoonmaakster Khadija Tahiri is laaiend. Ze voelt zich ‘misbruikt’ door de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. In het verenigingsblad is een foto van haar verschenen met de tekst “Bank hangen en maar geld vangen. Vindt u dit normaal? Steun de liberalen!” De foto werd eerder gebruikt bij de staking van de schoonmakers die in het teken stonden van ‘meer respect’.
RTEmagicC_schoonmakers620.jpg
Update 12.30
Eddie Förster, een van de bestuursleden van de JOVD, neemt op Twitter afstand van de poster. Hij tweet:
Bij deze neem ik op persoonlijke titel afstand van de poster en de allerslechtste driemaster ooit. JOVD onwaardig. ‪#JOVD
Ook andere JOVD-ers willen niet geassocieerd worden met de poster. Zo schrijft Jarico Vos op Twitter: 
Bij deze neem ik op persoonlijke titel afstand van de poster in het verenigingsblad van de ‪#JOVD‬. Satire ja, maar er zijn grenzen.
Eerder:
Tahiri (42) verklaart tegenover het AD :
Ik vind dit echt heel erg. Ik voel me misbruikt. Ik heb mijn foto ooit geleend voor een vakbondsposter. De JOVD heeft mij niets laten weten. Ik laat het hier niet bij zitten.
De schoonmakers hebben maandenlang gestreden voor een betere cao. Uiteindelijk ging het de schoonmakers voornamelijk om waardering en respect af te dwingen.
Tahiri stelt voor Mark Rutte een dag met haar mee te laten draaien.
Dan begrijpen de jonge liberalen pas dat wij niet lui zijn.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.