34

JSF is fantastisch, echt! Hillen zegt het zelf

Onafhankelijk onderzoek is niet nodig want minister van Defensie vindt JSF 'beste toestel ooit'... 'Defensie heeft eigen controleurs'

Minister Hans Hillen van Defensie vindt het te ver gaan om een onafhankelijke partij te laten meekijken naar de gang van zaken in het JSF-project. Hij beloofde de Tweede Kamer vandaag wel zo transparant mogelijk te zijn over alle ontwikkelingen.

Ook zal hij de interne controle ‘zo sterk mogelijk’ organiseren. Bovendien doet de Algemene Rekenkamer jaarlijks verslag van de stand van zaken rond de vervanging van de verouderde F-16 en heeft Defensie eigen controleurs, aldus Hillen. De PvdAdrong desondanks aan op een onafhankelijke check, omdat Nederland volgens de grootste oppositiepartij het Amerikaanse ministerie van Defensie niet blind mag vertrouwen. 

‘Beste toestel ooit’
De Joint Strike Fighter (JSF/F-35) is de beoogde opvolger van de F-16, al laat het minderheidskabinet van VVD en CDA een besluit over de aanschaf ervan over aan het volgende kabinet. Nederland heeft wel twee testtoestellen van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig aangeschaft.

Volgens Hillen is de JSF ‘het beste toestel dat er tot nu toe is gebouwd’.

AD: Hillen: onafhankelijk onderzoek naar JSF gaat te ver

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (34)