3

JSF: PvdA nu zelf in stealth mode?

Francisco van Jole en Peter Kee over de worsteling van de sociaal-democraten ... Hoe mediageil is het Vragenuur?

De PvdA verstopt zich voor de JSF, constateert De Telegraaf handenwringend. Elsevier opent ook al de aanval. En het AD schrijft dat de PvdA definitief ‘om’ is. Wat is er aan de hand? Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw & Witteman en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, bespreken het politieke bedrijf bij De Gids FM op Radio 1.


Ook aandacht voor het pleidooi van de PvdA voor een humanere aanpak van illegaliteit. Volgens Van Jole is er sprake van ledenmassage net nu het debat over de JSF begint.

TweetRTL Nieuws-redacteur Jos Heymans uitte op Twitter zijn verontwaardiging over het feit dat tijdens het Vragenuurtje de veroordeling van de Turks-Nederlandse journalist Füsün Erdogan niet aan de orde kwam. Die tweet kreeg veel bijval, ook hier op Joop. Peter Kee legt uit hoe de procedure van het Vragenuurtje in elkaar zit. En Francisco van Jole zet kanttekening bij de tweet. De vraag werd gesteld door Pieter Omtzigt, een Kamerlid dat veelvuldig media-aandacht zoekt over de meest uiteenlopende onderwerpen maar met een veelal populistische ondertoon. Omtzigt kan weten dat een dergelijke kwestie meer gediend is met stille diplomatie.

Bovendien bleek zijn vraag gebaseerd op een bericht van RTL Nieuws. Dat zet de verontwaardigde vergelijking van de RTL-man met een NPO-storing in een wat ander daglicht. Maandag had ook al de chef van Heymans, Pieter Klein, bij Lunch zijn ergernis geuit over het feit dat de stroomstoring van de Publieke Omroep nieuws was. De kritiek lijkt daardoor onderdeel van de veelal zure toon die commerciële media aanslaan over de publieke omroep.

TweetNa afloop van de radio-uitzending gaf ex-RTL Nieuws journalist Vincent Wever via Twitter commentaar op de kanttekening van Van Jole. En kreeg bijval van Heymans.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)