Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

JSF wordt weer duurder

  •  
09-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jsf_300_01.jpg
Toestellen worden geleverd maar mogen niet vliegen ... Testvluchten vallen twee keer zo duur uit
Nederland krijgt dit jaar twee testtoestellen van het omstreden gevechtsvliegtuig JSF geleverd. De jets mogen echter de komende twee jaar niet gebruikt worden. De eerste testvluchten kunnen daardoor pas in 2015 gemaakt worden. Tot die tijd worden de toestellen waarschijnlijk ergens opgeborgen.
De NOS meldt over het uitstel van de test:
6771299333_335f15da42
De kosten vallen daardoor hoger uit; niet 27 miljoen euro, maar tussen de 47 en 55 miljoen euro, blijkt uit een brief van minister Hennis-Plasschaert van Defensie. (…) Het uitstel is het gevolg van een advies aan de Amerikaanse regering. Daarin staat dat de operationele testfase van de JSF pas mag beginnen als eerst de technische ontwikkeling van het toestel klaar is. Bij de ontwikkeling van de JSF worden nog steeds gebreken geconstateerd.
Canada is inmiddels uit het JSF-project gestapt en gaat andere mogelijkheden onderzoeken. In Nederland houden VVD en PvdA vooralsnog vast aan de JSF. D66 wil dat ook andere opties onderzocht worden.
cc-foto: US Air Force

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.