0

Just do it

[Video] Engelse documentairemaakster volgt jaar lang klimaatactivisten op de voet

De Engelse documentairemaakster Emily James heeft een film gemaakt waarin ze een jaar lang een aantal klimaatactivisten volgt bij hun clandestiene acties.

In haar film, Just do it, volgt ze de activisten als ze blokkades opzetten bij fabrieken, demonstreren bij conferenties van het bedrijfsleven, kolencentrales saboteren en zichzelf vastlijmen in banken. Dat alles met ‘manieren, moed en humor’ zoals activist Marina Pepper in de film zegt.

De film is mogelijk gemaakt door een leger van donateurs en vrijwilligers en draait momenteel in Engeland. Regisseur James probeert geld te verzamelen om de film ook in de Verenigde Staten te kunnen vertonen. Blog The Nation.com doet een oproep om mee te helpen dat mogelijk te maken:

Er zijn talloze manieren om dit project te ondersteunen: Help een Amerikaanse uitgave te betalen. Alle donaties, hoe klein ook, helpen echt. Vertel over de film tegen je vrienden, familie en sociale netwerk. En/of wordt vrijwilliger en help bij de distributie – iedereen kan meedoen, of ze ervaring hebben of niet. Laten we deze film naar Amerika halen!

Op dit moment zijn er nog geen plannen om de film naar Nederland te halen. Mensen die er aan willen bijdragen om dat mogelijk te maken zouden zich tot de makers kunnen richten via hun website, twitter of facebook

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (0)