Laatste update 10:37
42

Justitie pakt ‘vrij groot aantal’ bedreigers Sylvana Simons aan

Meer dan tien verdachten die Sylvana Simons ernstig hebben bedreigd of beledigd worden door het Openbaar Ministerie vervolgd. Simons werd het afgelopen jaar doelwit van haters nadat in ze zich in mei kandidaat stelde voor de Tweede Kamer namens de politieke partij DENK.

In een interview met AT5 vertelt de Amsterdamse hoofdofficier van Justitie Theo Hofstee dat het topje van de ijsberg wordt aangepakt. Hij spreekt over een niettemin ‘vrij groot aantal’ vervolgingen:

Het totale aantal aantal mensen dat Simons daadwerkelijk bedreigde ligt een stuk hoger dan tien. Maar volgens Hofstee is het onmogelijk om iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan belediging of een doodsbedreiging te achterhalen. ‘Bepaalde sites zijn offline gehaald en niet iedereen doet zoiets natuurlijk met naam en toenaam’, stelt hij. ‘Uiteindelijk hebben we de ernstigste gevallen geselecteerd, die personen zullen voor de rechter moeten verschijnen.’

Niet alle verdachten zullen daadwerkelijk voor de rechter moeten verschijnen. De ‘lichtere’ gevallen worden afgedaan met een boete.

beeld: AT5

Geef een reactie

Laatste reacties (42)