Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Justitie geeft Google de vrije hand

  •  
29-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Internetbedrijf mag van staatssecretaris Fred Teeven gegevens internetters blijven verzamelen
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft aangekondigd Google niet zullen dwingen om een zogenoemde ‘opt-inmogelijkheid’ te bieden voor het verzamelen van gegevens via wifi-routers. Het bedrijf verzamelde eerder persoonlijke gegevens van burgers met de rondrijdende Street View-auto’s. Na veel kritiek is Google overgegaan naar de ‘opt-outmogelijkheid’. Internetters kunnen hun wifi-kastje zo instellen dat Google hun gegevens niet meer kan verzamelen.
De Tweede Kamer heeft Teeven gevraagd iets te doen aan deze ‘omgekeerde wereld’. Burgers zouden ervan uit moeten kunnen gaan dat data niet worden opgeslagen, maar de staatssecretaris ziet geen heil in strengere regels voor Google, zoals CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg wil. Hij noemt het een juridisch ‘onbegaanbare weg’. Ook stelt hij het economisch onverstandig zou zijn omdat innovatieve diensten die gebruikmaken van geografische locaties dan aan Nederland voorbij gaan.
4968652334_829415ca19
cc-foto: Sancho McCann

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.