108

Justitie maakte Rishi onterecht verdacht

OM beaamt: 17-jarige jongen, die door agent op station Hollands Spoor werd doodgeschoten, had geen straatverbod en is niet veroordeeld voor een steekpartij

Vorige maand werd de 17-jarige Rishi door een agent op station Hollands Spoor doodgeschoten. Al snel deden geruchten de ronde dat Rishi eigenlijk binnen moest blijven vanwege een avondklok. Ook zou Rishi vervolgd zijn voor een steekpartij. Daar is echter niets van waar, laat het Openbaar Ministerie in Den Haag, op verzoek van de nabestaanden, nu weten.

De nabestaanden hebben aangifte gedaan tegen de gemeente Den Haag en de politie. Beiden zouden onjuiste informatie over het vermeende criminele verleden van Rishi hebben verspreid. De agent die het fatale schot loste is ook aangeklaagd. Hij wordt beschuldigd van moord. De Rijksrecherche onderzoekt momenteel nog het incident.

De nabestaanden van Rishi hebben de Officier van Justitie vorige week woensdag gevraagd om berichten die de afgelopen weken in media zijn verschenen te weerspreken. Het OM komt daar donderdag aan tegemoet.

Rishi werd op 24 november op station Hollands Spoor doodgeschoten. De politie ging af op een melding van bedreiging. De agenten dachten dat de 17-jarige jongen een vuurwapen bij zich had. Dat bleek uiteindelijk niet waar.

Omroep West schrijft over de zaak:

In de dagen na de schietpartij werd onder meer bericht dat Rishi een straatverbod zou hebben en dat hij niet op het station had mogen zijn. Verder zou hij veroordeeld zijn voor een steekpartij. Het Openbaar Ministerie wijst er vandaag nogmaals op dat beide berichten niet kloppen. Rob Heemskerk, tot voor kort advocaat van de familie van Rishi, vertelde eerder al aan Omroep West dat het straatverbod kort voor Rishi’s dood was opgeheven. De rechter legde hem twee dagen voor de schietpartij nog een andere straf op en hief toen het straatverbod op. Voor de steekpartij in partycentrum Alianz is Rishi nooit veroordeeld, die zaak werd door justitie geseponeerd.

Geef een reactie

Laatste reacties (108)