Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Justitie: molotovcocktail op moskee was terroristische aanslag

  •  
02-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-03-02-om-17.14.50
De man die zaterdagavond een aanslag op een moskee in Enschede pleegde met een molotovcocktail wordt door het Openbaar Ministerie (OM) vervolgd wegens ‘poging tot brandstichting met een terroristisch oogmerk’. Dat meldt het OM woensdag.
Volgens justitie gaat de aanslag verder dan “slechts” brandstichting en had de dader met zijn brandbom het doel om een deel van de bevolking angst aan te jagen. Een van de definities van terrorisme.
De 33-jarige dader werd woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man twee weken langer vast blijft zitten. Ook denkt justitie dat de man niet alleen heeft gehandeld.
Bij de aanslag raakte zaterdagavond wonderwel niemand gewond. De molotovcocktail spatte uiteen tegen de gevel, de vlammen op het gazon konden vervolgens door moskeegangers gedoofd worden. Ten tijde van de aanslag werd de moskee door meerdere mensen bezocht, waaronder ook kinderen.

Meer over:

nieuws, terrorisme
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.